Malzemeler: (2 Kişilik)
2 adet yufka
1 adet yumurta
içi icin:
yarım kilo kiyma
1 tane soğan
1 yemek kasığı salça
3 kaşık sıvıyağ karabiber, tuz
salçalı sos için:
2 yemek kaşığı sivi yag
1-2 yemek kasigi salca tuz
2 adet yufka
1 adet yumurta
içi icin:
yarım kilo kiyma
1 tane soğan
1 yemek kasığı salça
3 kaşık sıvıyağ karabiber, tuz
salçalı sos için:
2 yemek kaşığı sivi yag
1-2 yemek kasigi salca tuz
servis için:
yoğurt domates ve biber
Yapılışı:
Tavaya yağı ve soğanı yemeklik doğrayıp kavurun ve üzerine kıymayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine salça karabiber ve tuzu ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
2 Yufkayı üst üste koyup tezgaha seriyoruz ve çırpmış olduğumuz yumurtayı yufkaların üzerine sürüyoruz. soğuyan kıymalı harcı yufkanın üzerine eşit olarak yayıp yufkayı rulo olarak sarıyoruz.
Ve 2 parmak kalınlığında rulomuzu kesip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yufkalarımız kızarana da kadar pişiriyoruz.
Yufkalarımız kızarırken salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. tavaya sıvı yağı koyup salça,su ve tuz ekliyoruz. Ve salçalı sosumuz da hazır.
Kızaran yufkalarımızı tabağa alıp kenarına yoğurt ve közlenmiş sebzelerimizi koyup üzerine de salçalı sosumuzu da döküp servis yapıyoruz.
yoğurt domates ve biber
Yapılışı:
Tavaya yağı ve soğanı yemeklik doğrayıp kavurun ve üzerine kıymayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine salça karabiber ve tuzu ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
2 Yufkayı üst üste koyup tezgaha seriyoruz ve çırpmış olduğumuz yumurtayı yufkaların üzerine sürüyoruz. soğuyan kıymalı harcı yufkanın üzerine eşit olarak yayıp yufkayı rulo olarak sarıyoruz.
Ve 2 parmak kalınlığında rulomuzu kesip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yufkalarımız kızarana da kadar pişiriyoruz.
Yufkalarımız kızarırken salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. tavaya sıvı yağı koyup salça,su ve tuz ekliyoruz. Ve salçalı sosumuz da hazır.
Kızaran yufkalarımızı tabağa alıp kenarına yoğurt ve közlenmiş sebzelerimizi koyup üzerine de salçalı sosumuzu da döküp servis yapıyoruz.
Bu orjinal tariftir.Ben 1 kilo kıymadan hazırladım ve 4 kat baklava yufkası kullandım,tek kelime ile muhteşem bir lezzet, afiyet olsun....
Ellerine sağlık
YanıtlaSildenenmiş ve beğenilmiş beyti tarifi, kaydettim, inşallah yapıcam, ellerine sağlık.
YanıtlaSilmantı tadında bir lezzet olsa gerek
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık.çalışkan,hamarat,becerikli kızım benim afiyetle yiyin
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,yapıp tadına bakmak lazım.
YanıtlaSilTeşekkürler:)
Yaptım,güzel oldu.Üstelik kolay bir tarif :)
YanıtlaSilİnanılmaz güzel gözüküyor. diyette olsamda birgün kesin yapmalıyım. Afiyet olsun.
YanıtlaSilÇok güzeller. Şirirn.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilHii bu da tam benlik gerçektennn, enfes görünüyor. Süpermiş:) Tam çalışanlar için diyecektim ama, çalışan çalışmayan farketmez. Zaman hepimiz için çok önemli artık, çok pratik çabucak olacak bir yemek. Süper.
YanıtlaSil