Likör hazırlarken bahçedeki vişnelerin toplanması en zor ama en eğlenceli kısmı, fakat benim en sevdiğim bölümü ise alkol ile hazırlanan en son kısmı.Hani miktarı ayarlamak için biraz alkol eklenir,bir yudum tadına bakılır, biraz daha eklenir,bir daha tadına bakılır ve derken ne de güzel çakırkeyf olunur.
MALZEMELER:
1kg vişne
4 su bardağı toz şeker
1 adet hindistan cevizi
5 adet zencefil
3 adet kabuk tarçın
8 adet karanfil
4 su bardağı su
Kullanacağınız zaman ise vişnelerin suyunu süzüp,içine bir çay bardağı kanyak ilave edin.İstediğiniz sertliğe göre kanyak miktarını artırabilirsiniz.kanyak yerine votka veya etil alkol kullanablirsiniz ama kanyakla hazırladığınız likörün tadı daha lezzetli olur.
En son olarak bol köpüklü kahvenin yanında bir parça çikolata ile tadılmaya hazır...
Vişne likörü şimdi olsa da içsek ne güzel olurdu...Tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilKübra hoca nın bize ikram ettiği likör sizin miydi?yoksa.Eğer oysa ben bayıldım ona harika bir şeydi.Merak etmiştim tarifini burada var.Denemek isterim doğrusu.Ellerinize sağlık.
tarifi aldım, bahar geldiğinde ilk işim uygulamak olcak ama bir sorunum var ben nasıl o kadar beklicem..
YanıtlaSilEvet vişne için baharı beklemek lazım,fakat herzaman kahve yanında ikram edebilirim...
YanıtlaSilÖzlemcim püfnoktasını söylememişsin:)Vişneler Nuriye hanımın bahçesinden toplanacak,likör harika oluyor...
YanıtlaSilEveettt...Galiba birazda bunun etkisi var...
YanıtlaSilGüzel arkadaşım,senin sitede gezinmeyi adet edindim.Ama iyi de oluyor,ben de vişneler alıp likörler yaptım.Şimdiden belli güzel oluyor.
YanıtlaSil